E-Posta: info@necoline.com   Telefon: +90 541 674 05 98

EN

2022-02-17

Tel Sandalye Kullanım Alanları Nelerdir?

Son zamanlarda pek çok mekanda görmeye alışık olduğumuz tel sandalyelerin birçok yönden tercih edilme sebebi bulunuyor. Kafelerde, mutfak dekorasyonunda, ofislerde vb. çok fazla alanda tercih ediliyor. Peki, genel olarak tel sandalye kullanım alanları nelerdir? Bu yazımızda tel sandalye kullanımını detaylı bir şekilde inceleyelim.

Tel Sandalye Nedir?

Tel sandalyeler, krom ya da nikel materyallerden yapılan sandalyelerdir. Tel sandalyelerin üretimi, ahşap ya da vb. malzemelerden imal edilen sandalyelere göre daha pratik ve ekonomik oluyor. Kullanımının ve temizliğinin kolay olması yönüyle avantaj sağlıyorlar. Tel sandalyeler kapasiteleri bakımından değerlendirildiğinde 120-140 kg aralığında taşıma kapasitesine sahip oluyorlar.

Tel Sandalyeler Nerelerde Kullanılır?

Tel sandalyeler daha çok kafelerde kullanılıyor olsa da dış mekanlarda, bahçelerde, ofislerde, mutfakta ya da salonda da kullanılabiliyor. Tel sandalyelerin bu mekanlarda kullanımı, dekorasyonu konusunda da özgür seçenekler sunuyor. Sandalye minderleri kullanılan alanın dekorasyonu ile uyumlu şekilde tercih edilebiliyor.

Tel Sandalye Kullanımının Avantajları Nelerdir?

Kullanımı yaygınlaşan tel sandalyelerin avantajları şu şekilde sıralanabilir;

  • Tel sandalyeler, tasarımları dolayısıyla hava geçirerek terleme sorunu yaratmaz.
  • Temizliği pratik ve kolaydır.
  • Tel sandalyelerin diğer sandalyelere kıyasla kayma riski daha azdır.
  • Yapıldığı materyal itibariyle çevre dostu ürünlerdir.
  • Dayanıklı ve kullanım ömrü uzundur.
  • Sandalye minderleri ve aksesuarlar kişisel zevklere göre tasarlanabilir.

Tel sandalyeler, yukarıda belirtilen avantajları nedeniyle pek çok kişinin dekorasyonuna dahil ettiği mobilyalar arasında yerlerini alıyorlar. Son zamanlarda bahçe dekorasyonları gibi dış mekanlarda da dayanıklı olması, kolay kolay kırılmaması gibi özelliklerinden dolayı kullanımı yaygınlaşıyor.

Tel Sandalye Kullanımı Sağlıklı Mıdır?

Tel sandalyeler sağlık açısından değerlendirildiğinde terleme sorunlarının önüne geçmesi sebebiyle diğer sandalyelerden daha kullanışlıdır. Aynı zamanda ergonomik tasarımlar ile gün geçtikçe pek çok alanda görmeye alışık olduğumuz mobilyalardan biridir.

Neden Tel Sandalye Tercih Edilmelidir?

Hafif ve dayanıklı malzemelerden yapılmış olması; itme, çekme ve taşıma gibi hareketleri kolay uygulanabilir kılar ve zarar vermeyecek yapıdadır. Kullanım sırasında itme ve çekme hareketleri nedeniyle zeminde herhangi bir çizme sorunu yaratmazlar ve kolay hareket etme imkanı sunarlar. Dekorasyonları da göz önüne alındığında tel sandalyeleri tercih etmek için pek çok sebep bulunuyor.