E-Posta: info@necoline.com   Telefon: +90 541 674 05 98

EN

2022-02-16

Suni Deri Temizliği Nasıl Olmalıdır?

Temizlik her yerde çok önemli bir faktördür. Evlerde, işyerlerinde, ofislerde, alışveriş merkezlerinde, hastanelerde, okullarda ve pek çok kurumda temizlik için özel elemanlar çalışır. Temizlik yapılırken zemin temizliğiyle başlanır. Odalar havalandırılır ve camlar silinir. Daha sonra toz alını ve mobilyalar temizlenmeye başlanır. Koltuk ve kanepe seçimlerinde suni deri oldukça popüler bir kumaştır. Suni deri şık görünen ve hemen kirlenmeyen bir yapıda olduğundan sık sık tercih edilir. Ancak suni deri temizliği nasıl olmalıdır? Sorusu akıllardan hiç çıkmaz. Suni deri temizliği sizi çok yormaz fakat gene de dikkatli olmanız gerekir.

Suni Deri Bakımı

Suni deri üzerinde herhangi bir kimyasal madde kullanılmamalıdır. Suni deriyi asla ütülemeye çalışmamalısınız. Fazla güneş ışığından uzak tutmalısınız. Rutubetli ya da tozlu yerlerde suni deriden imal edilmiş ürünler kullanmamalısınız. Gazete ve dergi ürünleri, suni deri koltuk üzerine koymamalısınız. Deri koltuk üzerinde mürekkep lekesi bırakabilirler. Suni deri ürünlere evcil hayvanları yaklaştırmamalısınız.

Suni Deri Temizliği

Suni deri ürünlerin temizliği düzenli yapılmalıdır. Temizlik için şu adımlar takip edilmelidir;

  • Yumuşak fırçalı bir elektrik süpürgesiyle ürünün yüzeyini yavaşça süpürün.
  • Deri ürünü temizlemek için saf sabunlu su hazırlayın.
  • Nemli ve yumuşak bir bezi saf sabunlu suyla yıkayıp suni deri ürünü nazikçe temizleyin.

Bu temizlik rutinini haftalık olarak uygulamanız yeterli olacaktır. Elektrikli süpürgenin fırçasının yumuşak olması çok önemlidir. Yumuşak fırçalı süpürge, suni deriyi aşındırmaz.

Suni Deri Üzerindeki Lekeleri Çıkarma

Suni derinin üzerindeki lekeleri çıkarmak için en etkili yöntem, lekenin fazla beklememesidir. Çay ve kahve gibi lekeler olduğunda, yüksek emicilik özelliğine sahip yumuşak bezler kullanmalısınız. Bir şey döküldüğü an, bezi lekenin üzerine koyup emilmesini beklemelisiniz. Ardından nemli bir bezle silebilirsiniz.

Tükenmez kalem, mürekkepli kalem ya da ruj gibi zor lekeler olduğunda ise, sıcak su ile saf sabunu karıştırmalısınız. Suni deriyi yavaşça temizlemelisiniz. Yağ lekelerinde ise, önce kuru bir bezle yağ lekesini almalısınız. Ardından gene sabunlu, hafif nemli ve pamuklu bir bezle temizlemelisiniz. Son olarak nemli bezle silip, kuru bezle kurulamanız yeterli olacaktır.