E-Posta: info@necoline.com   Telefon: +90 541 674 05 98

EN

2022-02-15

Sandalyede Metal Ayak Mı Ahşap Ayak Mı Daha Kullanışlı?

Sandalye seçimi yaparken mağazalarda farklı tarz ve modellere rastlamak mümkündür. Yüzlerde model sandalye mevcuttur. Klasik, modern veya İskandinav tarzda sandalyeler bulmak mümkündür. İlk etapta bakıldığı zaman hepsi çok güzel görünmektedir. Sandalye seçiminde önemli olan eve alınacak diğer eşyalardır. Evdeki eşyaların bir bütün oluşturması ve aynı tarzda olması gerekir. Aksi halde garip bir ev olur. Sandalye seçerken birçok insanının sorduğu soru ise; sandalyede metal ayak mı ahşap ayak mı daha kullanışlı? Sorusudur.

Evin Tarzı

Sandalyenin ayak seçimi sadece kullanış olarak düşünülmemelidir. Evin tarzını da yansıtan bir faktördür. Klasik sandalyelerde ahşap ayak kullanılır. Modern sandalyelerin büyük çoğunluğunda da ahşap ayak görmek mümkündür. Metal ayaklı modeller oldukça kısıtlı olmakla birlikte son zamanlarda modern tarzda döşenmiş evler görülmektedir. Metal ayaklı sandalye tercih edilecekse ev de klasik bir parça eşya olmamasına dikkat edilmelidir. Eşya seçimini kısıtlayabilir.

Evde Çocuk Olup Olmaması

Çocuklu evlerde metal sandalyeler biraz dezavantaj oluşturabilir.

  • Öncelikle çocuğun sandalyeyi devime ve altında kalma ihtimali vardır.
  • Metal ayaklı sandalyeler ağır olduğundan çocuk sandalyeyi devirdiği zaman tehlikeli olabilir.
  • Çocuklar sandalyeleri itip çekmek isteyecektir. Metal ayakların ayak koruma silikonu çıkarsa parkeye zarar verebilir.

Seçim yaparken uzun vadede düşünmekte fayda vardır.

Evin Büyüklüğü

Metal ayaklı sandalyeler biraz daha kaba ve yer kaplayan şekilde olabilir. Ayaklarının yapısından dolayı küçük olmaları pek mümkün değildir. Bundan dolayı evin büyüklüğü mutlaka göz önünde bulundurulması gereken konulardan bir tanesidir. Daracık bir alana metal ayaklı sandalyeleri sıkıştırmaktansa oldukça şık ahşap ayaklı sandalyeleri koymakta fayda vardır.

Ayak Ve Oturma Alanı Uyumu

Metal ayaklı sandalyeler genellikle bütün olarak metalden yapılmıştır. Oturma alanları ya tamamen metal ya da ince bir minder ile desteklenmiş olabilir. Ahşap ayaklı, oturma ve yaslanma yeri minderle destekleniş sandalyelere göre rahatsızlık verebilir. Benim için görsellik önemli zaten ne adar oturulacak ki diyenler metal ayağı tercih edebilirler.

Temizleme Pratikliği

Metal mobilyalar ahşaba göre tozu ve kiri daha fazla gösterirler. Bu özelliklerinden dolayı daha sık temizlemek gerekecektir. Özellikle koyu renkli metal ayaklarda toz çok fazla belli olacağından düzenli olarak temizlemek gerekecektir.