E-Posta: info@necoline.com   Telefon: +90 541 674 05 98

EN

2022-02-14

Sandalye Nasıl Yapılır?

Sandalye evde ve toplu yaşam alanlarında sıklıkla kullanılan tek kişilik oturma rahatlığında olan eşyalardır. Her gün kullandığımız ve hayatımızı kolaylaştıran bir eşya olan sandalye nasıl yapılır sorusu birçok kişi için önemsizdir ve hatta böyle bir soru akıllarına bile gelmez. Meraklıları için açıklanacak olursa sandalye nasıl yapılır bakalım.

Sandalye Yapım Aşamaları

Ahşap sandalyeler yapımı ve kullanımı kolay olduğundan dolayı en çok tercih edilen sandalyelerdir. Peki, ahşap sandalye nasıl yapılır? Öncelikle şerit testere makinelerinde ürünler istenilen şekilde kesilir. Ardından ahşap işleme makinelerinde sandalye için uygun ölçülerde malzemeler oluşturulur.

Bu aşamanın ardından ahşap sandalyeye verilecek şekil ve ölçüler göz önüne alınarak uygun makineler aracılığıyla kanallar açılarak nitelik kazandırılır. Bu işlemler çoğunlukla CNC makineleriyle yapılmaktadır. CNC makinesi demir ve ahşap yüzeylere şekil ve desen veren makineye verilen isimdir. Gelişmiş teknolojinin varlığı çeşitli modellere sahip sandalyeler yapılmasında önemli rol oynar.

Sandalye yapımında kullanılan malzemelerin kalitesi de sandalyeyi öne çıkaran unsurlardan biridir. Kaliteli malzemeden sonra istenilen modelin ve ölçünün iyi belirlenmiş olması şarttır. Sandalye tasarımında kullanılacak malzemelerin kalitesi kadar geriye kalan tahta dübeller, vidalar, rondelalar, tutkal gibi malzemelerinde kaliteli olması oldukça önem arz etmektedir. İhtiyaç duyulan tüm malzemeler tasarıma uygun ve kaliteli olmalıdır.

Sandalye Tasarımında Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar

İlk unsur sandalyenin kullanılacağı ortama tasarım ve ölçüsünün uygunluğuna dikkat etmektir. Estetik ve şık bir görünüm kazandırılmalı ve kişiye ferah yaşam alanı sunacak ölçüde tasarlanmalıdır. Restoran ve kafelerde kullanılacak sandalyelerin rahatlığına ve müşteri trafiği göz önünde bulundurularak sağlamlığına özen gösterilmelidir. Sağlam bir sandalye üretebilmek için sert ağaç türleri tercih edilmelidir.

Ardından sandalyenin yapımında kullanılacak olan kerestenin kurutma işlemi tam gerçekleşmiş olmalıdır. Sandalyeyi oluşturan parçalar birleştirilirken sağlamlığı artırmak için zıvana sistemi uygulanmalıdır. Aynı zamanda zıvana ölçülerinin kullanıma uygun alınması gerekmektedir. Bu aşamalara dikkat edildiğinde sağlam tasarımlı bir sandalye üretilmiş olacaktır.

Sandalye tasarımında önemli olan bir diğer unsur konforlu olmasıdır. Özellikle sırt bölgesini destekleyen ve kavrayan sandalye kullanıcıya rahat bir oturum imkanı sağlar. Böylece bel, sırt ve boyun ağrılarının önüne geçilmiş olur. Bu aşamalar sonucunda sandalye nasıl yapılır öğrenilmiş olunur.