E-Posta: info@necoline.com   Telefon: +90 541 674 05 98

EN

2022-02-25

Portmanto Nasıl Yapılır?

Portmanto günlük yaşamımızda evlerimizde en çok kullanılan ev gereçlerinden biridir. Hemen hemen her evde olması gereken bir üründür. Eve girer girmez paltolarımızı, şapkalarımızı hatta anahtarlarımızı asmak için kullandığımız bir parçadır. Eve şık bir görüntü katmaktadır. Artık her bütçeye göre portmanto bulmak mümkündür. 

Evin büyüklüğüne göre boyutu değişmektedir. Portmantoların yapı malzemesi kişinin zevkine göre değişmekte olsa bile genellikle ahşap malzeme ile yapıldığı görülmüştür. Ahşap seçilmesinin sebebi evin renklerine göre kolayca boyanmasıdır. 

Renk seçiminin iyi seçilmesi gerekir. Evin bütünü ile uyum içinde olması göz zevkiniz için önemlidir. Rengi ve boyutu kadar kolay temizlenmesi de çok önemlidir. Eve girer girmez kullanılan bu eşyanın kolay temizlene bilir olması gerekmektedir. Tercihe göre ayna da eklene bilinir. 

Aynanın tercih edilmesinin birçok sebebi vardır. Kapının girişinde duran portmantonun aynalı olması hem evi olduğundan geniş ve ferah göstermesi hem de üzerine asılan şapka ve bereyi takarken nasıl görüneceğimizi bilmek için çok önemlidir. Bu yüzden evlerin büyük bölümünde aynalı olarak karşımıza çıkmaktadır. Evlere portmanto nasıl yapılır? Sorusuna birlikte bakalım:

Evlere Portmanto Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Evlere portmanto seçerken evin genişliğine, portmantonun yerine, portmantonun malzemesine dikkat edilmelidir. Eskiden marangozlar da yapılan portmanto şimdiler de de monte olarak alıp evde kurulumunu kolayca yapabildiğimiz bir hal almıştır. Portmanto eğer bir internet sitesinden alınacaksa sitenin güvenilir olmasına dikkat edilmeli ve ürünün açıklama kısmı iyice okunmalıdır. Kimi zaman dikkat edilmeden alınan ürünler hayal kırıklığına sebep olmaktadır. Eve gelen ürün kullanma kılavuzuna uygun ve gerekli materyaller ile yapılmalıdır.

Portmanto Montajı Nasıl Olur?

Evde portmanto montajını siz yapacaksanız önceden videoları izlemenizde fayda olacaktır. Videoları izlemek konuya hakim olmayı ve bilgi sahibi olmamızı sağlayacaktır. Evdeki malzemeler gözden geçirilmelidir. Malzeme eksikliği işleri yavaşlatacağı için önceden temin edilmelidir. Gerekli olan malzemeler: akülü vida, tornavida, çekiç bazı durumlarda vida ve çivi gerekmektedir. Genel olarak portmantonun kutusundan çıksa bile bazı durumlarda eksik vida ve çivi çıkmaktadır. Bu tür durumlara önceden hazır olmak gerekmektedir.