E-Posta: info@necoline.com   Telefon: +90 541 674 05 98

EN

2022-02-09

Metal Sehpalar Nasıl Temizlenmelidir?

Ev dekorasyonunda önemli bir yere sahip olan farklı sehpa çeşitleri üretilmeye devam ediyor. Son zamanlarda gelişen dekorasyon fikirlerinden etkilenen en güzel sehpalar ortamın şıklığına şıklık katmaya devam eder. 

Birbirinden şık ve zarif sehpa modelleri çok beğenilirken, özellikle metal sehpalar daha fazla tercih edilir. Çok sık kullanılan bu sehpaların temizliği de çok önemlidir. Doğru malzemelerle temizlenen sehpalar uzun ömürlü olacaktır. Yaygın olarak sorulan sorulardan metal sehpalar nasıl temizlenir?

Mikrofiber Bez İle Sehpa Temizliği

Metal sehpaların temizliği doğru bez ve deterjanla olduğunda hiçbir sorun teşkil etmez. Bu temizlik için en ideal sınır mikrofiber bezlerdir. Bu bezler metalin rengini soldurmadan ve etkilemeden temizliğin yapılmasına destek sağlar. Kısa sürede tüm toz, pislik ve tüyü içine hapseder. Metal sehpalar hem parlayıp hem de tertemiz olur.

Cam Sil Tekniği İle Etkili Temizlik

Metal sehpaların temizliğinde dikkat edilen diğer bir yöntem cam sil kullanmaktır. Kimyasal açıdan alkol derecesi düşük fakat içeriğinde yer alan izopropil alkol metal kısmın zarar görmemesine destektir. Bu temizliğin hem hızlı hem de etkili yapılmasına destek sağlayan cam siller yaygın olarak kullanılır.

Metal Sehpaların Su İle Temizliği

Metal sehpa temizliğinden en dikkat edilmesi gereken konu metallerin ıslak ve sulu kalmamasıdır. Bu nedenle suyla temizlenen metal sehpalar kuru bezle kurulanarak silme işlemi tamamlanır. Kimyasal madde bulaştırmadan saf su ile temizlemek oldukça yaygınken metal sehpaların uzun süreli koruması da sağlanır.

Pasta İle Sehpaların Derin Temizliği

Metal sehpaların temizliği özel parlatıcı ürünlerle de yapılır. Pasta ile parlatılan metal sehpalar yeni gibi ışıl ışıl görünecektir. Zamanla kararan ve güzel görünmeyen metal sehpaların orijinalliğini bozmadan bu parlatma işlemleri yaygın olarak yapılır. Özel bezleri ile metaller doğru pastalarla parlatılır. Yüzeyin doğru oranda parlak olması ve temizlenmesi için özel adımlar takip edilmelidir.

Paslanmayan Özel Metal Sehpalar

Gümüş, dore ve bakır tonlarda imal edilen metal ayaklı sehpaların temizlik kısmı oldukça önemlidir. Kararmadan ve parlaklığını yitirmeden temizlik aşamaları en doğru şekilde yapılır. Metal sehpa temizliğinde sehpaların paslanmaması ve kararmaması en önemli iki detaydır.