E-Posta: info@necoline.com   Telefon: +90 541 674 05 98

EN

2022-02-08

Metal Sandalyeler Nasıl Temizlenmelidir?

En fazla merak edilen konulardan bir tanesi olarak metal sandalyeler nasıl temizlenmelidir? Sorusu ön plana çıkıyor. Bu sorunun cevabı için pek çok farklı yöntem yer alıyor. Günümüzde moda olan metal sandalyelerin temizliği diğerlerine göre farklılık gösteriyor. Bu farklılığın sebebi tabii ki sandalye materyalinin farklı türden olmasıdır. Peki, metal sandalyelerin temizliğinde ne tür işlemler gerekir? Gereken tüm detaylar burada.

Paslanmış Metal Nasıl Temizlenir?

Rutubet ve nem ortamında kalan metal sandalyelerin yüzeylerinde paslanmalar olabilir. Böyle bir durum gerçekleştiğinde sandalyenin görünümü olumsuz şekilde etkilenir. Aşırı derecede pastan etkilenen metalleri temizlemek biraz zordur. Ancak gerekli olan malzemeler doğru şekilde alındığında metalin üzerindeki paslar çıkarılabilir. Pas çıkarma işlemi evde bulunan malzemeler ile en doğal yollar ile gerçekleştirilir.

Metal Sandalye Ayakları Nasıl Temizlenir?

Yapısı metal olan sandalye ayaklarının temizlenmesi için kolay yöntem bulunur. Yapılan bu yöntem sayesinde sandalye ayakları rahat bir şekilde temizlenir. Eğer sandalye ayakları paslanmış ise aynı şekilde çok faydalı olur. Karbonat biraz su ile macun haline getirilerek metal sandalyenin ayaklarına güzelce sürülür. İşlemden sonra 5-10 dakika beklenir. Ardından sert bir fırça yardımı ile paslı alanlar silinir. Birkaç deneme sayesinde sandalye ayaklarının temizliği gerçekleşir.

Metal Üzerindeki Leke Nasıl Çıkar?

Metal sandalyelerin üzerinde oluşan lekeler için beyaz sirke çok önemlidir. Leke çıkardığı gibi mikropları da yok eder. Beyaz sirke, su ve biraz tuz karıştırıldıktan sonra sprey şişe içerisine konulur. Sonrasında metalin üzerinde olan lekelere bolca püskürtülür. Birkaç dakika bekletildikten sonra bez ile tamamen silinir. Böylece lekeler metal sandalye üzerinden çıkar.

Sandalye Döşemesi Nasıl Temizlenir?

Sandalye döşemeleri 2 bardak sıcak su ile birlikte 1 tatlı kaşığı sıvı bulaşık sabunu ile temizlenir. Bu karışım spreye konulduktan sonra döşemeye püskürtülür. Sandalyenin döşemesine püskürtülen karışım ile kirler ovalanarak çıkarılır. En son olarak temiz bir bez bez ile güzelce nem kalmayacak şekilde emdirilir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Temizlik esnasında dikkat edilmesi gerekenler şunlardır;

  • Metalin yapısına uygun malzemeler kullanılmalıdır.
  • Metal tamamen kurulanmalıdır.
  • Sandalyenin yüzeyine zarar vermeyen malzemeler kullanılmalıdır.
  • Sandalye yine rutubete maruz kalmamalıdır.
  • Temizlikte cildin tahriş olmaması için eldiven giyilmelidir.

Metal sandalye temizliğinde bu konulara mutlaka dikkat edilmesi gerekir.