E-Posta: info@necoline.com   Telefon: +90 541 674 05 98

EN

2022-02-04

Metal Sandalye Nasıl Temizlenir?

Ev hanımlarının sıkça sorduğu sorulardan bir tanesi olarak metal sandalye nasıl temizlenir? Sorusu ön plana çıkıyor. Bazı nedenlere bağlı olarak metal sandalyelerin üzerinde çeşitli lekeler ve paslar oluşabiliyor. Elbette bunların temizlenmesi açısından doğal yollarda bulunuyor. Peki, metal sandalyelerin temizliği nasıl gerçekleşir? İşte ince detaylar.

Metal Sandalye Temizliği İçin Neler Gerekir?

Evlerinde metal sandalye bulunan kişiler birçok yöntem sayesinde kolay bir şekilde temizlik gerçekleştirebilirler. Metal sandalyelerde oluşan lekeler ve paslar yöntemler vasıtası ile çıkarılabilir. 

Gerekli olan yöntemler şu şekildedir;

  • Kabartma tozu yöntemi.
  • Patates yöntemi.
  • Alüminyum folyo yöntemi.
  • Limon ve tuz yöntemi.
  • Beyaz sirke yöntemi.

Bunların dışında hafif dereceli olan temizlik maddeleri de kullanılabilir.

Kabartma Tozu Yöntemi

Metal üzerinde pasın temizlenmesi konusunda kabartma tozu yöntemi son derece yardımcıdır. Su ve kabartma tozu karıştırılarak sandalyenin üzerine ince katman şeklinde sürülür. Biraz bekletildikten sonra hafif şekilde fırçalanır. Sonrasında su ve kabartma tozlu karışımın içine batırılmış bez ile güzelce silinir.

Patates Yöntemi

Patateslerin içerisinde bulunan asitler aracılığı ile metalde oluşan lekeler ve paslar kolaylıkla çıkarılabilir. Patates ikiye kesildikten sonra yüzeye bir tatlı kaşığı tuz ile birlikte iyice yedirilir. Sonrasında temiz bir bez yardımı ile yüzey güzelce temizlenir.

Alüminyum Folyo Yöntemi

Metal sandalyelerde oluşan pasların temizlenmesi adına bu yöntem de oldukça destek sunuyor. Alüminyumun en önemli özelliği sandalye üzerinde olan pas ile birlikte tepkiye girmesidir. Bu şekilde kolayca ovalanabilir. Tuzlu su karışımı yapıldıktan sonra alüminyum folyo içerisine daldırılır. Sandalye üzerinde olan lekelere veya paslara dikkatlice sürülür. Bu işlem birkaç kere uygulanmalıdır. Sonrasında ise temiz bir bez ile yüzey silinir.

Limon ve Tuz Yöntemi

Temizlik konusunda limon ve tuz yöntemi her zaman kullanılan seçeneklerden bir tanesidir. Tuzun içerisinde aşındırıcı özellik bulunması ve limonun da içerisinde asit bulunması sayesinde temizlik derin şekilde gerçekleşiyor.

Beyaz Sirke Yöntemi

Sirkenin bünyesinde yer alan asit ile birlikte en inatçı lekeler rahatlıkla çıkarılabiliyor. Üstelik yüzeyde bulunan mikroplar da aynı şekilde beyaz sirke ile yok edilir. Ev ortamında hiçbir temizlik maddesi olmadığında beyaz sirke gayet destekleyicidir.