E-Posta: info@necoline.com   Telefon: +90 541 674 05 98

EN

2022-03-02

Kaplama Ürünlerin Temizliği Nasıl Olmalı (gold Gümüş)

Kaplama ürünlerin temizliği nasıl olmalı? Sorusu sürekli olarak merak edilen bir sorudur. Zaman içerisinde malzemeleriniz yıpranıp kirlenebiliyor ve ev hanımları bu ürünleri nasıl temizlenmesi gerektiği hakkında pek çok araştırma yapıyor. Mutlu ve huzurlu olan hayatın en önemli noktalarından bir tanesi de ev yaşamıdır. Evlerinizde bulunan mobilyalar zaman içerisinde yıpranabiliyor. Yaşam alanlarını güzelleştiren evde oturmayı sağlayan mobilyalar her ne kadar dayanıklı ev eşyası kategorisine girse de temizliği de bir o kadar zordur. Temizliğin dikkatli bir şekilde yapılması gerekiliyor. Aksi halde mobilyalarınız yıpranır ve kullanılamaz bir hal alır.

Kaplama Mobilyaların Temizliği

Mobilya kaplamalarını özenli bir şekilde temizleyin gümüş olan kaplamaların Ağarmasına neden olacak ürünler kullanmayın. Mobilyalarınız lam kaplama ile kaplanmışsa sunta ya da mdf özelliğine sahip olması çok da önemli bir durum değildir. Bunun sebebi ise suntalam ve mdflam yüzeyi aynı malzemeden yapılıyor. Lam kaplama denen kaplama çeşidi laminata benzer ancak laminat kadar mukavemetli değildir. Suntalam ve mdflam mobilyaların temizliğinde en çok dikkat edilmesi gereken husus; lam kaplamaların kenar kısımları pvc yapıştırmadır. Lam malzeme üzerinde su kalsa dahi herhangi bir problem olmaz.

Ahşap Kaplamalı Mobilyaların Temizliği

Ahşap mobilyalar çoğunlukla lake ve kaplama olmak üzere iki farklı gruba ayrılıyor. Lake olan mobilyanın temizliğine daha fazla dikkat edilmesi gerekiliyor. Bu tarz mobilyalar lam kaplamaya göre çok daha zarif durur ve yapısı gereği çok daha hassastır.

Mobilya Kumaşı Temizliğinde püf Nokta

Ürünlerinizi kesinlikle lekeli bırakmamaya özen gösterin. En zor olan lekelerin bile taze ve kurumadan çıkarılması kolay bir işlemdir. Lekeli bir halde iken ısı, ışık ve hava ile temas etmesine müsaade etmeyin. Bu lekeyi sabitleştirir ve çıkarılmasını zor bir hale getirir. 

Mobilyalarınızın üzerine dökülen çay, kahve, su, meyve suyu gibi lekelere anında müdahale edin, kurumasına müsaade etmeyin. Temizlik maddeleri kullanırken kimyasal maddeleri çamaşır suyu, sert cisimler gibi ağartamaya neden olan malzemeleri kullanmayın. Aksi halde mobilyalarınıza kaplama yapmak zorunda kalırsınız. Gümüş ve gold olan ürünlerinizi duru su ile temizlemeye özen gösterin.