E-Posta: info@necoline.com   Telefon: +90 541 674 05 98

EN

2022-02-21

İhracatta Demonte Ürünün Avantajları Ve Dezavantajları

Ana bağlantı elemanlarının, yardımcı bağlantı elemanları ile birleştirilmesi sonucu oluşturulan demonte yöntemi, iyi bir arge çalışmasına ihtiyaç duyar. Her bir parçanın, planlandığı şekilde uyumu söz konusudur. Hem kullanıcı açısından, hem de üretici firma açısından oldukça yaygın kullanılan bu yöntem, beraberinde bazı kolaylıkların yanında, zorlukları da beraberinde getirdi. İhracatta demonte ürünün avantajları ve dezavantajları bulunur. Ancak buna rağmen demonte ürünler ihracatta en fazla tercih edilen yöntemlerin başında gelir.

İhracatta Demonte Ürünün Avantajları 

İhraç ürünlerinde birçok alanda demonte ürünler kullanılır. Bu yöntem üreticiye ve kullanıcıya avantajlar sağlar.

  • Ürünler tek bir plana sabit kalınarak, aynı tezgahta üretildiği için, üretimi hızlandırır.
  • Taşınması, nakliyesi, yüklenmesi, boşaltılması kolaydır.
  • Depolanması, muhafazası daha kolaydır, fazla yer kaplamaz.
  • Kullanıcı tarafından tekrar demonte hale getirilerek, taşınabilir.

Taşınması, montajı ve tekrar demonte hale getirilmesi sebebi ile, ürün zarar görmeden uzun yıllar kullanılır.

İhracatta Demonte Ürünün Dezavantajları 

İhracatı artıran yöntemlerin başında gelen demonte ürün yöntemi, bazı durumlarda monte ürünlere göre, dezavantajlı konumdadır.

  • Üreticiden bayiye gelen demonte ürün, montajı için iş gücü ve zaman külfeti getirir.
  • Bazen demonte ürün parçalarının ölçümlerinde sapmalar meydana gelebilir. Bu durumda ürünün yeniden üreticiye dönmesi söz konusu olur. Bu durum fazladan zaman kaybı ve ek bir maliyet getirir.
  • Ambalajlanması, üretici firmanın maliyetlerini artırır.

Demonte ürünler seri üretime bağlı olarak, milimetrik sapmalar bile üreticinin zaman kaybına, yüksek maliyete, kariyerinde sapmalara yol açar.

Demonte Ürün Sisteminin Kullanıldığı Alanlar 

Demonte ürün yöntemi en fazla, mobilya ve ev dekorasyon ürünlerinde kullanılmaktadır. İnşaat sektöründen, otomotiv sektörüne kadar birçok alanda demonte ürün kullanılır. Amaçlanan montajın ve nakliyenin kolaylaştırılması, yardımcı bağlantı elamanları ile kullanılabilir hale getirilebilmesidir.

Demonte Ürünlerde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Birçok konuda avantajlı konumda olan demonte ürünlerin imalatında, piyasa araştırması önemli yer tutar. Ürünün piyasada kullanılabilirliği önemlidir. Ürünün köşe bağlantıları güçlendirilmiş, bağlantı elemanlarının amaca uygun seçilmiş olması gerekir. Demonte ürünler yeniliklere açık olmalıdır.

Demonte Ürün Fiyatları 

Demonte ürünler sipariş ürünler olabileceği gibi, çoğunlukla seri üretime bağlı geliştirilen ürünlerdir. Bu sebepten daha kısa sürede, daha fazla üretim gerçekleşir. Önceden projelendirildiği için zaman kaybı maksimum düzeydedir. Depolanması, nakliyesi ve montajı kolay, daha az işçilik maliyeti nedeni ile muadillerine göre daha düşük fiyatla piyasaya sunulur.