E-Posta: info@necoline.com   Telefon: +90 541 674 05 98

EN

2022-02-01

Home Office Çalışanlar İçin Sandalye Seçimleri?

Pandemi sürecinin başlaması ile birlikte birçok şirket home office olarak çalışmaya başlamıştır. Evden çalışmak birçok insan için hoş bir durum gibi görünse de zaman ilerledikçe sıkıntılı bir durum olup çıkmaktadır. Tüm ev halkının evde olması ve ev işlerinin sürekli birikmesinin yanı sıra home office çalışanları ev de kendileri için bir alan oluşturmaları gerekmektedir. Evde çalışanların sahip olması gereken en önemli şey düzgün bir sandalyedir ve birçoğu şu sorunun cevabını aramaktadır; home office çalışanlar için sandalye seçimleri?

Yüksekliği Ayarlanabilir Sandalyeler

Home office çalışanlar her ne kadar ev ortamında da olsa uzun saatlerini sandalye başında geçiren çalışanlardır. Bundan dolayı sandalye seçimlerine dikkat etmeleri gerekmektedir. Uygun olmayan bir sandalye kişiyi hem yorar hem de sırt ağrılarının oluşmasına sebep olur. En rahat ofis sandalyeleri yüksekliği ayarlanabilen sandalyelerdir. Bundan dolayı da evde çalışanların bu tip bir sandalye edinmelerinde fayda vardır.

Döner Sandalyeler

Döner sandalyeler ergonomik yapıları le bilinmektedir. Döner sandalyeler ofis sandalyesi olarak da geçer ve hemen hemen tüm iş yerlerinde kullanılır. Pandemi sürecinde evini bir iş yeri olarak kullanan insanlarında döner sandalyelerden tercih etmesi sandalye yüzünden oluşacak olumsuzlara karşı alacakları bir önlem olur.

Sırt Destekli Sandalyeler

Sırt destekli sandalyeler omurgayı desteklemektedir. Uzun süre sandalyede oturan kişilerde ister istemez omurga ağrısı oluşmaktadır. Bunun engellemenin başlıca yolu sırt destekli sandalyelerdir. Ayrıca sandalyeye ortopedik bel yastıkları da konulabilir.

Oturma Alanı Geniş Sandalyeler

Oturma alanı geniş olan çalışma sandalyeleri;

  • Daha rahat oturum sağlar.
  • Ergonomiktir ve oturan kişiyi yormaz.
  • Avantajlarının yanı sıra biraz daha pahalıdır ve yer kaplar.

Yeri ve finansal durumu müsait olanların geniş bir oturum alanına sahip olan çalışma sandalyelerinden edinmesi kendi faydalarına olacaktır.

Tekerlekli Sandalyeler

Tüm sayılan bu özelliklere sahip sandalyelerin birçoğu zaten tekerleklidir. Eğer ki tekerleksiz ise alıcıların tekerlekli bir sandalyeye yönelmelerinde fayda vardır. Evde oluşturulan ofis köşesinde rahat hareket etmek için ayrıca temizlik esnasında alanın kolay temizlenmesi için tekerlekli sandalyeler ideal olacaktır.