E-Posta: info@necoline.com   Telefon: +90 541 674 05 98

EN

2022-01-31

Highglass Masa İle Suntalam Arasındaki Fark Nedir?

Highglass ve suntalam masanın hammaddelerindendir. Highglass masanın suntalam olandan daha kaliteli olduğu savunulur peki ya aralarındaki farklar nedir? Bu yazımızda highglass masa ile suntalam arasındaki fark nedir? Sorusunun cevabını öğreneceğiz.

Highglass Nedir?

Parlak ve pürüzsüz pvc ile kaplanan ahşap yüzeydir. Glossmax da denir. Sunta veya mdf yüzeylerin PET, PVC folyo lamine edilmesi veya ikisinin birlikte kullanılması ile elde edilmektedir. Yüzeylerinin parlak olması amaçlanır.

Suntalam Nedir?

Suntanın ön ve arka yüzeyinin 1 mm’lik lamine ile veya cumbalar ile kaplanması ile meydana gelir. Ahşap kesim ve biçim işlemleri yapıldıktan sonra artan talaşların birleşmesiyle sunta oluşur. Çeşitli kimyasallar kullanılarak talaşlar bir arada tutulur. Suntalam sert dokuludur.

Suntalam Neden Tercih Edilir?

Suntalam ahşap talaşlarından yapıldığı için maliyeti diğer hammaddelere nazaran ucuzdur. Eğer çok pahalı bir masa istemiyorsanız suntalam tercihinde bulunabilirsiniz.

Highglass Neden Tercih Edilir?

Highglass gerekse kalitesi gerekse parlak şık görünümü sebebiyle kullanıldığı mekanı şık ve gösterişli gösterir. Highglass ve suntalamın ne olduğunu öğrendiğimize göre yazımızda highglass masa ile suntalam arasındaki fark nedir? Sorusuna maddeler ile cevap verelim.

Bu farklar şunlardır;

  • Highglass kullanılan malzemeler ve yapım aşaması dolayısıyla maliyetlidir, suntalam ise highglassa göre çok daha ucuzdur.
  • Highglass kaplama yapıldığı malzeme nedeniyle parlak bir görünümdedir, suntalam ise ahşap görünümündedir.
  • Suntalam masa talaş hammaddesi kullanılarak üretildiğinden su veya sıvı ile uzun süreli temasta yıpranma, şişme gibi sorunlar yaratabilir fakat highglass su ile temasta böyle sorunlar teşkil etmez.
  • Highglassın yüzey kalitesi cama yakındır, suntalamın ise iç malzemesi talaş olduğundan kalitesi highglassa göre daha düşüktür.
  • Highglass siyah, gri gibi renklerde ve yüzeyi parlak şekilde tercih edilerek muazzam bir görüntü kazandırılabilir fakat suntalamın orijinal rengi ahşap, ceviz rengidir .

Bu iki masa malzemesini karşılaştırdık ve yazımızda highglass masa ile suntalam arasındaki fark nedir? Sorusunun cevabını verdik. Eğer kalitesi yüksek ve görüntüsü şık bir masa istiyorsanız tercihiniz highglasstan yana olabilir fakat eğer maliyeti düşük olsun istiyor ve ahşap görünümünü seviyorsanız suntalam sizin tercihiniz olabilir.