E-Posta: info@necoline.com   Telefon: +90 541 674 05 98

EN

2022-01-28

Evleriniz İçin Dekorasyon Önerileri

Günümüzde evlerimiz, işyerlerimiz, ofislerimiz hatta merdiven daireleri ve kapı önlerimiz bile gözlere de hitap edecek şekilde dizayn ediliyor. Sırf bu tip alanlarımızda hem alan kullanımını doğru yapabilmek hem de görsel olarak göze de hitap etmesi için özellikle son 5-10 yılda kurulmuş işletmeler vardır. Bu yazımızda ise evleriniz için dekorasyon önerileri? Nelerdir onlara bakacağız.

Ev Dekorasyon Stilleri

Modern ve değişen dünyada her geçen gün ev dekorasyonları için de farklı fikirler ortaya çıkmaktadır. Maddi olarak da bu fikirleri sürekli takip etmek ve yenilemek mümkün değildir. Bu yüzden hem bütçenize hem de zevkinize en uygun olan dekorasyon türlerini araştırarak bulabilir ve bunları uygulayabilirsiniz. 

Bazı dekorasyon stillerine bakalım:

  • Modern Stil: Bu stilde yeni nesil cam, metal ve mermer desenlerin ve aksesuarların hakim olduğu stildir. Fazla karmaşık ve renkli aksesuarlara yer verilmez. Genelde gözü yormaz.
  • Çağdaş Stil: Modernden en önemli farkı günümüzü olduğu gibi takip edip hızla değişebilir olmasıdır. Günün modası neyse onu ön plana çıkarır.
  • Minimalist Stil: Açıkça kolay yaşamı hedefleyen bu stil; göz yormayan gereksiz yere fazla yer kaplamayan çok gösterişli ve renkli olmayan dekorasyon fikirlerini içerir. Renk geçişleri yumuşaktır.
  • İskandinav Stili: Genelde soft renkler ve yumuşak dekorasyon geçişleri vardır. Beyaz duvarlar, beyaz koltuklar, krem yastıklar örnek verilebilir.
  • Geleneksel Stil: Klasik ve gösterişli, oldukça büyük ve kalıplı kendini belli eden mobilya ve dekorasyon stilidir. Öyle ki bu stile sahip evlerde bazen duvarın çoğunu kaplayan büyük parlak gold tablolar bile görülebilir.

Bunların dışında bohem, rustik, sahil stilleri gibi stiller de sayılabilir ancak bizim ülkemizde uygulaması ya da kullanımı çok kolay ve yaygın olmadığı için bu yazımızda detay vermiyoruz.

Ev Dekorasyonu İçin Kolay Fikirler

Minder ve kırlentler, sade bir odayı renklendirecek uyumlu ton veya desenlerde seçilerek kanepelere dizilmesi hem farklı bir hava katacak hem de konforu arttıracaktır.

  • Aynalar, özellikle duvarlar için oldukça şık bir görünüm katacak ve tüm havayı değiştirecektir.
  • Tablo, çerçeve ya da raflar da yalnızca duvarlara değil, odaya da ayrı bir hava katacaktır. Farklı şekillerle yapılan raflar kitap ve mumlarla doldurulduğunda oldukça güzel görünecektir.
  • Lambader gibi ayaklı aydınlatma ya da led ışıkların kullanımı oldukça güzel değişiklik yaratacaktır.

Duvar kağıtları, eğer fazla kendini belli eden bir model ve renkse yalnızca tek duvara uygulanarak bile şık görünüm kazandırılabilir.

Ev Dekorasyonu İçin İşçilik İsteyen Fikirler

Antre ya da salonda tek bir duvarın komple desenli ayna ile kaplanması biraz işçilik isteyen bir fikir olsa da evin havasını tamamen değiştirecektir.

  • Tavanda farklı asma tavan sistemleri ile aydınlatma olarak fark yaratabilirsiniz.
  • Özellikle salon penceresini yere kadar uzatarak kullanabilirsiniz.

Eğer balkon küçükse odanın içine katılıp balkon camla kapanarak yeni bir yaşam alanı elde edilebilir.

Ev Dekorasyonu İçin Nereyi Kullanabilirsiniz?

Ev dekorasyonları için fikir alınabilecek birçok yöntem vardır. Bazen bir desteğe ya da fikre de ihtiyaç duyabilirsiniz. 

İşte tüm bunlar için kullanabileceğiniz bazı fikirler:

  • Mağazalar
  • Online siteler
  • Dergiler
  • Sosyal medyada dekorasyon sayfaları
  • Direk dekorasyon yapan firma ya da şirketler

Ancak bizim önerimiz yukarıdaki saydıklarımızdan fikir alsanız bile sonunda kendi beğendiğiniz ve yaşamaktan en keyif alacağınız yeri seçmeniz olacak. Çünkü insan, kendi yaşam alanını kendi mutlu hissettiği yer haline getirmelidir.

Ev Dekorasyonu Maliyeti

Ev dekorasyonu maliyeti için tahmini fiyat aralıkları verecek olursak mutfak için 2500 - 10000 TL arası, oturma odası için 5000 - 25000 TL arası, yatak odası için 3000 - 10000 TL arası tahmini fiyatlar verebiliriz. Ancak tabi ki bunları daha da arttırmak ya da azaltmak da tercihlere göre mümkün olacaktır.