E-Posta: info@necoline.com   Telefon: +90 541 674 05 98

EN

2022-02-07

Mutfak Masa Takımı Seçimleri Nasıl Yapılır?

Birçok evin mutfağında bir mutfak masası bulunmaktadır. Bundaki amaç mutfakta pratik bir şekilde yemek yemektir. Özellikle de çalışan bayanlar mutfakta bir masa olmasını istemektedir. Amaçları evin daha az dağılmasın ve kirlenmesini sağlamaktır. Evi sürekli temizleme veya her gün temizlikçi çağırma imkanları olmadığından dolayı mutfak masası çoğu zaman kurtarıcı olur. 

Aynı zamanda mutfakta bir masanın olması zamandan da tasarruf sağlar. Sabah işe gitmeden mutfak masasında kahvaltı etmek veya ayaküstü bir şeyler atıştırmak için mutfak masaları ideal seçimlerdir. Mutfağına masa koymak isteyenlerin sorduğu genel soru ise şudur; mutfak masa takımı seçimleri nasıl yapılır?

Mutfağın Şekli

Mutfak masa takımı seçiminde mutfağın şekli çok önemlidir. Kare, dikdörtgen ya da köşeli bir mutfak ise farklı masa modeller tercih etmek gerekir. Bazı mutfaklarda sanki masa için yer ayrılmış gibi kuytu köşeler vardır. Bu gibi mutfağı olanlar daha şanslıdır. Oraya istedikleri bir masayı sığdırabilirler.

Mutfağın Büyüklüğü

Mutfak masa takımları büyü ya da küçük olabilir. Bir ana yemek masası kadar yer kaplayan mutfak masaları da vardır ya da bir kahve masası kadar küçük olanlarda. Burada masa seçimini mutfağın büyüklüğü belirler. Küçük bir mutfağa kara iki kişilik bir masa ya da yuvarlak bir kahve masası uygun olacaktır. Büyük mutfakları olanlar ise dikdörtgen ve gösterişli bir masayı tercih edebilirler. Geniş mutfaklar için ise dört kişilik yuvarlak masa takımları çok şık duracaktır.

Masanın Kullanım Sıklığı

Mutfağa masa modeli seçerken dikkat edilecek bir diğer noktada masanın ne sıklıkta kullanılacağıdır.

  • Bazı aileler mutfak masası kullanmaktan hoşlanmazlar ve sadece mutfakta yer olduğu için koyarlar.
  • Bazı aileler ise kahvaltı ve yemekler dahil her zaman mutfak masasını tercih ederler.

Burada önemli olan masanın kullanım sıklığı, kullanışlı olması ve iş görmesidir.

Ailedeki Fert Sayısı

Ailenin kaç kişilik bir aile olduğu mutfak masa takımı seçimini etkileyen faktörlerden bir tanesidir. İki kişilik bir aileyi en küçük boy masa kurtarırken dört kişilik bir aile için daha büyük bir masa gerekecektir.

Evde Ana Yemek Masasının Varlığı

Bazı evlerin salonları olması gerektiğinden daha küçük olduğu için yemek masası sığmamaktadır. Bu durumda mutfak masası daha fazla önem taşımaktadır. Eve gelen misafir içinde mutfak masasının kullanılacağı düşünülürse daha büyük bir masa tercih etmekte fayda vardır. Bu durumda açılıp kapanabilen masa almak uzun vadede iş görecektir. Kalabalık olunduğu zaman masa açılarak büyütülebilir.