E-Posta: info@necoline.com   Telefon: +90 541 674 05 98

EN

2022-02-11

Mobilyada Ürün Kalitesi Nasıl Anlaşılır?

Mobilya almak oldukça masraflı bir iştir. Tüm bu masrafların karşılığında da herkes kaliteli ve uzun ömürlü mobilyalar istemektedir. Bir mobilya mağazasına girildiği zaman ilk başta hepsi çok kaliteli ve cazibeli görünebilir. Mobilya seçerken bazı detaylara dikkat edilmezse ise eve gelindiğinde tüm bu cazibe biter. 

Kısa sürede deforme olunan mobilyalar oluşur. Artık her mobilyanın garantisi var diye düşünmek hata olur çünkü garantiler genellikle deforme olan mobilyalara kullanım hatası deyip çıkmaktadır. Budan dolayı herkesin kendisine şu soruyu sorması ve bir cevap araması gerekmektedir; mobilya da ürün kalitesi nasıl anlaşılır?

Suntanın Ya Da Ahşabın Kalınlığı

Ve mobilya alırken en başta sunta mı mdf mi diye sormak gerekir. Hazır mobilya mağazalarından alınan her ürün suntadan yapılmaktadır. Büyük firmaların ise kendi özel üretimleri mevcuttur. Normal bir marangoz suntası olarak düşünmemek gerekir. Suntanın kalitesi kalınlığından ve dokunulduğu zaman ele sağlam gelmesinden anlaşılır. Alınan dolap, konsol veya masa her ne ise kalın olması gerekir. Gerekirse metre ile milimetrik ölçüm yapabilirsiniz.

Koltuklarda Minderlerin Kalınlığı Ve Sertliği

Bir mobilya mağazasının gidildiği zaman göze en hoş görünenler kuşkusuz koltuklar olacaktır.

  • Koltuklarda minderlerin kalınlığına dikkat etmek gerekir.
  • Satıcıya mutlaka koltuktaki süngerin özelliği ve dansisitesi sorulmalıdır.
  • Dansisite süngerin kalite ve yumuşaklık seviyesidir.
  • Koltuğun süngeri hakkında bilgi veremiyorsa gidip bir üst makamlardan öğrenmesini isteyin.

Eğer satıcı bunu da yapmıyorsa orada koltuk almayın. Büyük koltuk markalar süngerin tipini ürünün açıklama kılavuzuna yazarlar ve yanlış çıkma ihtimali yoktur.

Koltuklarda Destek Ayak Sayısı

Mobilyaların birçoğu yerden yüksek üretilmektedir. Bunun başlıca nedeni firmalar için tasarruftur. Kullanıcı için ise temizlik rahatlığıdır. Ayakları yüksek bir koltuk ya da konsol seçerken ortada birden fazla destek ayağı olmasına dikkat edin. Mobilyanın omurgası o destek ayak olacaktır.

Sandalyelerde Bacak Kalınlığı

Sandalye seçimlerinde bacak kalınlığı çok önemlidir. İnce ve yuvarlak hazır ayaklı olan sandalyeler yerine kare ayaklar tercih edilmelidir. Ayrıca ayakların yere düz inmesi yine sandalyenin uzun vadede kullanımını sağlar. Aşağı doğru açılan ayaklı sandalyelerde ortada bir birleştirme desteğinin olması gerekmektedir.

Masalarda Bacak Ve Masa Yüzeyi Kalınlığı

Masa kalitesi yine bacak ve masa yüzeyinin kalınlığından anlaşılır. Günümüzde birçok masa dört bacaktır ve o yüzden ayaklarının kalın olması önemlidir. Masa yüzeyinin kalın olması ise mobilyayı hem sağlam yapar hem de görüntüde kaliteli bir görünüm verir. Her türlü mobilyanın kalitesi bakıldığı zaman anlaşılır.